Avondje biljarten Omschrijving
Biljarten
     

Gezellig avondje biljarten                                                                                                                                               

Datum 18-09-2014

Op de maandagavond is er van 20.00 tot 23.00 uur de mogelijkheid om een gezellig potje te biljarten in de foyer van BBS de Hambaken aan Het Wielsem 1 te 's-Hertogenbosch. Het biljartclubje is daar elke week een spelletje aan het spelen.
Tot ongeveer 22.00 uur wordt er serieus gebiljart, daarna gaan we over tot een spel waar iedereen aan kan meedoen.
Iedereen uit de buurt is welkom om mee te spelen!!! Er is de mogelijkheid om je erbij aan te sluiten, men kan nog leden gebruiken.

---- TOP ----

Omschrijving Biljarten                                                                                                                    

Datum 18-09-2014

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok (de keu), ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten, die op zijn beurt andere ballen moet raken.

Er bestaan verschillende vormen van biljarten.
* In het Nederlands wordt onder 'biljart' zonder verdere aanduiding meestal het carambolebiljart verstaan, waarbij met 3 ballen gespeeld wordt, en de speelbal de andere 2 ballen moet raken; er bestaan verschillende spelsoorten binnen het carambolebiljart
* Naast het carambolebiljart zijn snooker en pool het bekendst, waarbij met de speelbal de overige ballen (meer dan twee) in gaten in de rand van de tafel moeten worden gekaatst.
* Een andere vorm van biljart dat populair is in Vlaanderen is het golfbiljart, waar men rechtstreeks zijn ballen in een gat moet spelen.

In Nederland en BelgiŽ was het carambolebiljarten de gewone vorm van biljarten en waren pool- en vooral snookertafels nauwelijks te vinden, die spelsoorten werden ook niet als serieuze sport beoefend. Intussen heeft vooral snooker meer aandacht gekregen en, afhankelijk van de streek, is vaak een snookertafel eenvoudiger te vinden dan een tafel voor het carambolebiljart.

Bron, zie voor verdere info: wikipedia/Biljarten

---- TOP ----
Deze website is opgezet door een aantal actieve leden van ICT Club de Hambaken. Gaat uw interesse uit naar het helpen bij een taak binnen deze club en u bent woonachtig in de Hambaken, neem dan gerust eens contact met ons op.   Lees verder >>>

Laatst bijgewerkt
 op: 16-10-2017 14:06:40

         

-----     Copyright 2008   ICT Club de Hambaken     -----